Udda Toner

Folksång

Nya CD på Udda toner

Två nya CD album har sett dagens ljus.
Spår - egna låtar med Sven Ahlbäck
Koraler - solokoraler med Susanne Rosenberg
Ta en koll i webbutiken där du kan beställa dem.

Folksång 100 och Landskapsspelet

Äntligen finns både Folksång 100 och Landskapsspelet att köpa från vår hemsida. Vill du komma igång med övningen? Vill du lära dig visor från hela landet? Här är materialet för dig. specialpris över jul och nyår är 250:- för båda!

Eva Erikssons visor

Inspirerade av uppdraget att ge ett #folkporträtt av vissångerskan Eva Eriksson har det fina lilla häftet "Visor efter Eva Eriksson" kommit till. Tolv visor med noter, texter och information om visorna. Dessutom ett inledande kapitel om Eva Eriksson och hennes visor och sångsätt.Folksång på ESI

Välkommen att anmäla dig till distanskurs i folksång på Eric Sahlström Institutet - ESI -
http://esitobo.org/kurs/sang/

Beställ - Sju folksånger i arrangmang för kvinnoröster

Nu kan du beställa!
Vi börjar med specialpriset 100 kr för Sju folksånger…. (fast egentligen är det åtta!)

Nytt häfte - Sju folksånger i arrangemang för kvinnoröster

Snart kommer vårt nya häfte med Sju FOLKSÅNGER i arrangemang för kvinnoröster.

Vokalarrangemang med snirkliga stämmor, raka borduner, krusade sånglinjer och kulning i stämmor. Här finns kraftfulla ballader om starka kvinnor och om brodermord. Visor om användbara kråkor och isande vinter med springande fålar. Sånger om kärlek och om det härliga känslan att någon väntar i sängen när man kommer hem sent om kvällen.

Alla arrangemang kan sjungas i olika sättningar och med olika antal sångare och, även om underrubriken säger det, inte alls bara med kvinnoröster, utan det går att blanda röster av olika karaktär och röstläge precis som man vill.
I det här samlingen får du också tips och idéer om sångsätt, musikalisk gestaltning och olika sättningar. Det finns också informativa texter om de olika sångernas ursprung och hur arrangemangen är tänkta.

välkommen med din beställning!

Recension av Susannes nya skiva

ReBoot
Susanne Rosenberg
ReBoot/OmStart
CCCC

Susanne Rosenberg sjunger fram ett folksångens svenska mästerverk.
Hon är en blommande naturkraft med mjuk auktoritet.
Hon levererar och underhåller med förkrossande rutin.
Hon mättar mig med lust ur en näringsrik, gammal tradition som hon med en enda känsloladdad utandning placerar mitt i nutiden.
Här hörs också några diskreta klockor och en försynt lergök. Men upplevelsen och njutningen är hennes röst med en unik dimension av närvaro i all sin enkelhet.
Helt oblygt och korrekt kallar hon sitt soloalbum för "svensk folksång på nya vägar" med en fullkomligt jordbävande "Solkulning" som avslut.
(Lars Åbom, Östgötacorren 100616)


En soloskiva med folksångerskan Susanne Rosenberg som tar sin utgångspunkt från svensk folksång. 
Med hjälp av röst, klockor och en lergök så skapas en stämningsfull och suggestiv resa med ballader, hymner, sorgesånger och lockrop, både nyskapat, improviserat och traditionellt. 

Out of time and country

Äntligen känns det som om vi har sjösatt projektet 'Out of Time and Country' på riktigt. Det som började som en idé hos producenten Todd Garfinkle för ett och ett halvt år och som sedan blev till en skivinspelning i den lilla medeltidskyrkan i Nevian, södra Frankrike har nu äntligen kommit ut på skiva.

Vi har dessutom spelat konserter i både Paris och Stockholm och haft riktiga ”skivsläpp” både där och här! I tidningen LIRA har vi fått en fin recension av konserten.

Vi började detta projekt med en skivinspelning utifrån en idé och helt utan att känna varandra, inte alltid den enklaste vägen, men definitivt den mest spännande. Nu när vi spelat tillsammans i två intensiva veckor känns det som att vi vill göra det mera och att detta bara är början. Vi satsar på turné nästa sommar och höst i mellaneuropa och Sverige.

Tills dess gläder vi åt vår nya skiva, döpt redan dagen efter att inspelningarna blivit klara av Organettospelande Christophes mamma som sa efter att hon hört ett spår - This is music out of time and country!

Flerstämt - utflykter mellan unisont och flerstämmigt

Tack och lov för hemsidor!

De ger nämligen en helt enastående inspiration och kraft till att skapa både nytt och nygammalt! Mitt i arbetet med att utforma den grafiska profilen på hemsidan och att ladda upp information om vårt sortiment drog jag mig till minnes ett projekt som legat på is ett tag - Flerstämt.

Flerstämt är ett pedagogiskt material som handlar om att undersöka var gränsen går mellan unisont och flerstämmigt. När slutar det man sjunger tillsammans att vara unision och när kan man benämna det flerstämmigt? Detta är ett ämne som storligen intresserar mig och som jag har undersökt på en mängd olika sätt, kanske framförallt genom att sjunga tillsammans med andra och göra arrangemang. Men jag har också undervisat mycket i ämnet och bakgrunden till just det här pedagogiska materialet är (som nästan alltid när jag får nya idéer till en bok) - en kurs. Just den här kursen i ”flerstämmig sång” gick av stapeln för ganska länge sedan nu och resulterade då i ett pedagogiskt material som sedan har använts lite informellt och internt men som har publicerats vid två tillfällen, 2001, 2004.

Nå vad har detta att göra med att skapa en hemsida?
Jo - man blir påmind om hur smidigt det går att tillgängliggöra ett pedagogiskt material genom en pdf och mp3. Allt är möjligt att skicka eller ladda hem. Så - Tack och lov för hemsidor! Håll utkik - Flerstämt är på väg till en hemsida nära dig.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver