Udda Toner

Julerbjudande!

Julerbjudande!
Dags att köpa JULKLAPPAR!

Köp tre och betala för två och få den billigaste på köpet *)
Först till kvarn - vissa artiklar kan ta slut.

Beställ genom att skicka ett mail till:
info@uddatoner.com och skriv JULERBJUDANDE i ämnesraden.

*) gäller alla kombinationer UTOM vid köp av tre böcker. Två böcker och något annat går däremot bra och alla andra tänkbara kombinationer!

Kulning now avalible in English!

Now the book&CD on learning kulning is available in English again. It has been out of stock for a long while, but now we have it again.

Det roliga med en hemsida

Det roligaste med att ha en hemsida är alla kontakter det ger. Om jag skulle ha suttit här i Stockholm med en liten butik i någon avlägsen gränd så skulle jag säkert ha fått många roliga kontakter, men definitivt inte så många och definitivt inte så långväga.

En hemsida är som att ha en butik som alla har lika långt till, som ligger runt hörnet, nästgårds, för alla som är intresserade. I boken The Long Tail beskriver Chris Anderson bl.a. hur internet ger oss som sysslar med små och udda saker, som te.x. folkmusik, möjligheter att nå ut på ett helt nytt sätt och att få ett tillräckligt stort underlag för att kunna driva en butik på nätet som denna. Och det har han rätt i.

Beställningar ramlar in från alla delar av Sverige, önskemål om kulningskurser och körhelger, skivbeställningar från USA och Japan, noter beställs från England och Hjo. Ibland får jag också ta del av personlig reflektion eller vittnesbörder, vilket gör mig extra glad som när en i Skåne boende beställare av kulningsboken skriver så här:

Öppnat bok o lyssnat hela natten! Så roligt!
Är jätte inspirerad. jag o grannfrun kular allt vi förmår på deras getter nu. Lammen svara så det är nog gott betyg.


Då är man glad att man har en butik som ligger nästgårds!

Bibliotekstjänst prisar Kulningsboken

Så här skrev Bibliotekstjänst om boken:


”För att ropa hem kor och getter från skogsbeten till fäbodarna använde kvinnorna den speciella sorts rop som kallas kulning, korta fraser i falsett på mycket hög volym. Fäboddriften har upphört för länge sedan, men kulningen kom i ropet igen i början på 1990-talet, inte minst tack vare Susanne Rosenberg, som skrivit denna lärobok.

Susanne Rosenberg är lektor i folksång på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hennes bok täcker alla aspekter på kulning, från forskningsrön och subglottalt tryck, till tydliga anvisningar om hur man kular i praktiken. Dessutom ingår en cd-skiva med både exempel och övningar.

Boken är välskriven, pedagogiskt mycket väl genomarbetad, illustrerad med såväl teckningar som foton och innehåller även noter, texter till vallåtar samt läs- och lyssningstips. Genom ett noggrant studium av denna bok och cd kan nog de flesta inte bara förstå utan även lära sig att kula i praktiken”

(Tore Wizelius BTJ)

Lira recenserar KULNINGsboken

Så här skrevs det i LIRA


"NÄTT KULNINGSBOK - Den första handboken i kulning är en nätt liten blädderbok med tillhörande ljud-CD. Noggrannt presenteras kulningen, kommunikationen med djur knuten till vallning, och dess historia.

De senaste åren har intresset för att lära sig att kula ökat enormt och efter att ha läst ett 15-tal inspirerande och pedagogiska avsnitt om bland annat röstövningar, fäbodmiljö, musikens tonalitet och forskning om kulning vill man bara veta mer."


(KJ, Tidningen LIRA 5-2007)
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver