Udda Toner

Vilka är vi?


Vi, Susanne Rosenberg & Sven Ahlbäck, startade vårt förlag redan 1986 och har sedan dess haft en kontinuerlig om än blygsam utgivning av körnoter, böcker, CD, pedagogiskt material framförallt inom folkmusik men också hantverk och annan litteratur. Det mesta vi publicerar är sådant som vi har bidragit till eller deltagit i på något sätt.
När vi startade företaget bodde vi på en ö som heter Norra Stavsudda och en vän till oss sa att “ska ni starta ett förlag där ni bor med tanke på vad ni gör borde det heta UDDA TONER” och så blev det!

Susanne Rosenberg

Susanne Rosenberg


Sångerska, pedagog och professor som gillar att forska. Har komponerat och gjort många arrangemang för damkör/ kvinnoröster bl.a. för sin grupp Rosenbergs Sjua (1995-2000) och Folkliga Damkören. Som tonsättare är hon minimalist och älskar det enkla och rena och vill gärna ha borduner i minst tre minuter.
Okänd talang: Kan sjunga baklänges och en Inte längre okänd talang: skriva spänningsromaner
www.susannerosenberg.se
https://heartbeatbreathe.com/
https://folksonglab.com/


Sven

Sven Ahlbäck


fiolspelman, pedagog, tonsättare och forskare. Har komponerat en fiolkonsert och gjort många arrangemang för röster och stråk men också komponerat för stråkorkester och stråkkvartett. Älskar när det är snirkligt och ornamenterat. Är grundare av företaget Doremir som skapat appar som Scorecloud och Notysing.
Okänd talang: är en hejare på att programmera i lisp och att odla.
www.doremir.com
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver