Udda Toner

Det roliga med en hemsida

Det roligaste med att ha en hemsida är alla kontakter det ger. Om jag skulle ha suttit här i Stockholm med en liten butik i någon avlägsen gränd så skulle jag säkert ha fått många roliga kontakter, men definitivt inte så många och definitivt inte så långväga.

En hemsida är som att ha en butik som alla har lika långt till, som ligger runt hörnet, nästgårds, för alla som är intresserade. I boken The Long Tail beskriver Chris Anderson bl.a. hur internet ger oss som sysslar med små och udda saker, som te.x. folkmusik, möjligheter att nå ut på ett helt nytt sätt och att få ett tillräckligt stort underlag för att kunna driva en butik på nätet som denna. Och det har han rätt i.

Beställningar ramlar in från alla delar av Sverige, önskemål om kulningskurser och körhelger, skivbeställningar från USA och Japan, noter beställs från England och Hjo. Ibland får jag också ta del av personlig reflektion eller vittnesbörder, vilket gör mig extra glad som när en i Skåne boende beställare av kulningsboken skriver så här:

Öppnat bok o lyssnat hela natten! Så roligt!
Är jätte inspirerad. jag o grannfrun kular allt vi förmår på deras getter nu. Lammen svara så det är nog gott betyg.


Då är man glad att man har en butik som ligger nästgårds!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver