Udda Toner

Det roliga med en hemsida

Det roligaste med att ha en hemsida är alla kontakter det ger. Om jag skulle ha suttit här i Stockholm med en liten butik i någon avlägsen gränd så skulle jag säkert ha fått många roliga kontakter, men definitivt inte så många och definitivt inte så långväga.

En hemsida är som att ha en butik som alla har lika långt till, som ligger runt hörnet, nästgårds, för alla som är intresserade. I boken The Long Tail beskriver Chris Anderson bl.a. hur internet ger oss som sysslar med små och udda saker, som te.x. folkmusik, möjligheter att nå ut på ett helt nytt sätt och att få ett tillräckligt stort underlag för att kunna driva en butik på nätet som denna. Och det har han rätt i.

Beställningar ramlar in från alla delar av Sverige, önskemål om kulningskurser och körhelger, skivbeställningar från USA och Japan, noter beställs från England och Hjo. Ibland får jag också ta del av personlig reflektion eller vittnesbörder, vilket gör mig extra glad som när en i Skåne boende beställare av kulningsboken skriver så här:

Öppnat bok o lyssnat hela natten! Så roligt!
Är jätte inspirerad. jag o grannfrun kular allt vi förmår på deras getter nu. Lammen svara så det är nog gott betyg.


Då är man glad att man har en butik som ligger nästgårds!

Att skapa en ny hemsida

Som tidigare sagts och som ni återkommande besökare märker så håller vi på med en ny hemsida. Det fantastiska med att skapa en hemsida är att det är är möjigt att ändra hela tiden, det är uppdaterbart. Men det är också ett av problemen.

Först var den nya hemsidans bakgrund illgrön - som en hommage till den gamla som var lite gulgrönaktig. Men efter att ha testat den nya ”looken” några utvalda personer så blev det tummen ned- för mycket Illgrön helt enkelt - Så nu är den svart (med lite diskreta grå blommor och droppar).

Sedan var det detta med ”banners” som kan ligga på varje sida. Det finns många möjligheter att skapa nya sådana och att använda egna foton till det. Själv är jag förtjust i några skärgårdsbilder som jag tog en tidig morgon när det var så där stilla som det bara kan vara just kl 07:00 en tidig höstdag. T.ex. denna
stämmning i skärgården
Men efter att ha testat hemsidan på min svåger (som inte håller på med musik) och som genast sa ”Ja, det var ju jättesnyggt - men man fattar inte vad Udda Toner är” så har jag fått tänka om. Så just nu innehåller de olika sidorna ”banners” med alla möjliga (och kanske omöjliga?) associationer till musik, som jag får för mig stämmer med Udda Toners själ. Få se vad jag får för reaktion på det. Men sista ordet är inte sagt, och behöver ju inte vara det heller eftersom jag med ett enkelt klick kan byta ut!

Men slutligen - och viktigast - hur får man till vad sidorna skall innehålla? Mer om det senare.

Udda Toner får ny hemsida

Sedan 2004 har vi haft vår gamla hemsida - men nu börjar det bli dags för nytt! Vi hoppas att det kommer att bli enklare för alla att se vårt sortiment genom att vi arbetar om sidorna och genom att vi inför tjänsten att man kan betala genom PayPal. Ambitionen är också att vi skall uppdatera hemsidan oftare och även inkludera spännande nyheter - tips och trix lite nu och då, både i denna blogg och genom speciella tips&trix sidor.

Foto på Dannemora Kyrka
Men det är inte bara hemsidan som är ny. Ny är också boken ”Målningarna i Dannemora kyrka” av Gunnar Ahlbäck. Vi är väldigt stolta att kunna presentera boken och att det är just vårt förlag som får ge ut den. Boken har redan låtit tala om sig i pressen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver