Udda Toner

Flerstämt - utflykter mellan unisont och flerstämmigt

Tack och lov för hemsidor!

De ger nämligen en helt enastående inspiration och kraft till att skapa både nytt och nygammalt! Mitt i arbetet med att utforma den grafiska profilen på hemsidan och att ladda upp information om vårt sortiment drog jag mig till minnes ett projekt som legat på is ett tag - Flerstämt.

Flerstämt är ett pedagogiskt material som handlar om att undersöka var gränsen går mellan unisont och flerstämmigt. När slutar det man sjunger tillsammans att vara unision och när kan man benämna det flerstämmigt? Detta är ett ämne som storligen intresserar mig och som jag har undersökt på en mängd olika sätt, kanske framförallt genom att sjunga tillsammans med andra och göra arrangemang. Men jag har också undervisat mycket i ämnet och bakgrunden till just det här pedagogiska materialet är (som nästan alltid när jag får nya idéer till en bok) - en kurs. Just den här kursen i ”flerstämmig sång” gick av stapeln för ganska länge sedan nu och resulterade då i ett pedagogiskt material som sedan har använts lite informellt och internt men som har publicerats vid två tillfällen, 2001, 2004.

Nå vad har detta att göra med att skapa en hemsida?
Jo - man blir påmind om hur smidigt det går att tillgängliggöra ett pedagogiskt material genom en pdf och mp3. Allt är möjligt att skicka eller ladda hem. Så - Tack och lov för hemsidor! Håll utkik - Flerstämt är på väg till en hemsida nära dig.

Att skapa en ny hemsida

Som tidigare sagts och som ni återkommande besökare märker så håller vi på med en ny hemsida. Det fantastiska med att skapa en hemsida är att det är är möjigt att ändra hela tiden, det är uppdaterbart. Men det är också ett av problemen.

Först var den nya hemsidans bakgrund illgrön - som en hommage till den gamla som var lite gulgrönaktig. Men efter att ha testat den nya ”looken” några utvalda personer så blev det tummen ned- för mycket Illgrön helt enkelt - Så nu är den svart (med lite diskreta grå blommor och droppar).

Sedan var det detta med ”banners” som kan ligga på varje sida. Det finns många möjligheter att skapa nya sådana och att använda egna foton till det. Själv är jag förtjust i några skärgårdsbilder som jag tog en tidig morgon när det var så där stilla som det bara kan vara just kl 07:00 en tidig höstdag. T.ex. denna
stämmning i skärgården
Men efter att ha testat hemsidan på min svåger (som inte håller på med musik) och som genast sa ”Ja, det var ju jättesnyggt - men man fattar inte vad Udda Toner är” så har jag fått tänka om. Så just nu innehåller de olika sidorna ”banners” med alla möjliga (och kanske omöjliga?) associationer till musik, som jag får för mig stämmer med Udda Toners själ. Få se vad jag får för reaktion på det. Men sista ordet är inte sagt, och behöver ju inte vara det heller eftersom jag med ett enkelt klick kan byta ut!

Men slutligen - och viktigast - hur får man till vad sidorna skall innehålla? Mer om det senare.

Udda Toner får ny hemsida

Sedan 2004 har vi haft vår gamla hemsida - men nu börjar det bli dags för nytt! Vi hoppas att det kommer att bli enklare för alla att se vårt sortiment genom att vi arbetar om sidorna och genom att vi inför tjänsten att man kan betala genom PayPal. Ambitionen är också att vi skall uppdatera hemsidan oftare och även inkludera spännande nyheter - tips och trix lite nu och då, både i denna blogg och genom speciella tips&trix sidor.

Foto på Dannemora Kyrka
Men det är inte bara hemsidan som är ny. Ny är också boken ”Målningarna i Dannemora kyrka” av Gunnar Ahlbäck. Vi är väldigt stolta att kunna presentera boken och att det är just vårt förlag som får ge ut den. Boken har redan låtit tala om sig i pressen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver