Udda Toner

Flerstämt - utflykter mellan unisont och flerstämmigt

Tack och lov för hemsidor!

De ger nämligen en helt enastående inspiration och kraft till att skapa både nytt och nygammalt! Mitt i arbetet med att utforma den grafiska profilen på hemsidan och att ladda upp information om vårt sortiment drog jag mig till minnes ett projekt som legat på is ett tag - Flerstämt.

Flerstämt är ett pedagogiskt material som handlar om att undersöka var gränsen går mellan unisont och flerstämmigt. När slutar det man sjunger tillsammans att vara unision och när kan man benämna det flerstämmigt? Detta är ett ämne som storligen intresserar mig och som jag har undersökt på en mängd olika sätt, kanske framförallt genom att sjunga tillsammans med andra och göra arrangemang. Men jag har också undervisat mycket i ämnet och bakgrunden till just det här pedagogiska materialet är (som nästan alltid när jag får nya idéer till en bok) - en kurs. Just den här kursen i ”flerstämmig sång” gick av stapeln för ganska länge sedan nu och resulterade då i ett pedagogiskt material som sedan har använts lite informellt och internt men som har publicerats vid två tillfällen, 2001, 2004.

Nå vad har detta att göra med att skapa en hemsida?
Jo - man blir påmind om hur smidigt det går att tillgängliggöra ett pedagogiskt material genom en pdf och mp3. Allt är möjligt att skicka eller ladda hem. Så - Tack och lov för hemsidor! Håll utkik - Flerstämt är på väg till en hemsida nära dig.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver