Udda Toner

Flerstämmigt

Nytt jularrangemang!

Så har ett nytt jularrangemang sett dagens ljus - även om det inte är så ljust just nu förståss.

Ta chansen att prova ett roligt och svängigt arrangemang - "En fröjdefull jul" för SATB eller vilken annan sättning som helst.

Vi passar också på att ge ett extraerbjudande:
Köp vårt nya häfte "Sju folksånger" för 100:- (+ frakt ) och få vårt nya jularrangemang på köpet.
Passa på! Erbjudandet gäller fram till jul.
Skärmavbild 2012-11-30 kl. 16.47.19

Beställ - Sju folksånger i arrangmang för kvinnoröster

Nu kan du beställa!
Vi börjar med specialpriset 100 kr för Sju folksånger…. (fast egentligen är det åtta!)

Nytt häfte - Sju folksånger i arrangemang för kvinnoröster

Snart kommer vårt nya häfte med Sju FOLKSÅNGER i arrangemang för kvinnoröster.

Vokalarrangemang med snirkliga stämmor, raka borduner, krusade sånglinjer och kulning i stämmor. Här finns kraftfulla ballader om starka kvinnor och om brodermord. Visor om användbara kråkor och isande vinter med springande fålar. Sånger om kärlek och om det härliga känslan att någon väntar i sängen när man kommer hem sent om kvällen.

Alla arrangemang kan sjungas i olika sättningar och med olika antal sångare och, även om underrubriken säger det, inte alls bara med kvinnoröster, utan det går att blanda röster av olika karaktär och röstläge precis som man vill.
I det här samlingen får du också tips och idéer om sångsätt, musikalisk gestaltning och olika sättningar. Det finns också informativa texter om de olika sångernas ursprung och hur arrangemangen är tänkta.

välkommen med din beställning!

Flerstämt - utflykter mellan unisont och flerstämmigt

Tack och lov för hemsidor!

De ger nämligen en helt enastående inspiration och kraft till att skapa både nytt och nygammalt! Mitt i arbetet med att utforma den grafiska profilen på hemsidan och att ladda upp information om vårt sortiment drog jag mig till minnes ett projekt som legat på is ett tag - Flerstämt.

Flerstämt är ett pedagogiskt material som handlar om att undersöka var gränsen går mellan unisont och flerstämmigt. När slutar det man sjunger tillsammans att vara unision och när kan man benämna det flerstämmigt? Detta är ett ämne som storligen intresserar mig och som jag har undersökt på en mängd olika sätt, kanske framförallt genom att sjunga tillsammans med andra och göra arrangemang. Men jag har också undervisat mycket i ämnet och bakgrunden till just det här pedagogiska materialet är (som nästan alltid när jag får nya idéer till en bok) - en kurs. Just den här kursen i ”flerstämmig sång” gick av stapeln för ganska länge sedan nu och resulterade då i ett pedagogiskt material som sedan har använts lite informellt och internt men som har publicerats vid två tillfällen, 2001, 2004.

Nå vad har detta att göra med att skapa en hemsida?
Jo - man blir påmind om hur smidigt det går att tillgängliggöra ett pedagogiskt material genom en pdf och mp3. Allt är möjligt att skicka eller ladda hem. Så - Tack och lov för hemsidor! Håll utkik - Flerstämt är på väg till en hemsida nära dig.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver