Allt fraktfritt!/ No Freight!

Vi har bestämt oss för att vara generösa - från och med nu är allt fraktfritt! Välkommen med din beställning. Soliga sommarhälsningar

We decided to be generous - Freight for free! Welcome to order!
0 Comments

Nu finns den att köpa!

Skärmavbild 2013-05-22 kl. 21.22.00
0 Comments

Nytt häfte - Sju folksånger i arrangemang för kvinnoröster

Snart kommer vårt nya häfte med Sju FOLKSÅNGER i arrangemang för kvinnoröster.

Vokalarrangemang med snirkliga stämmor, raka borduner, krusade sånglinjer och kulning i stämmor. Här finns kraftfulla ballader om starka kvinnor och om brodermord. Visor om användbara kråkor och isande vinter med springande fålar. Sånger om kärlek och om det härliga känslan att någon väntar i sängen när man kommer hem sent om kvällen.

Alla arrangemang kan sjungas i olika sättningar och med olika antal sångare och, även om underrubriken säger det, inte alls bara med kvinnoröster, utan det går att blanda röster av olika karaktär och röstläge precis som man vill.
I det här samlingen får du också tips och idéer om sångsätt, musikalisk gestaltning och olika sättningar. Det finns också informativa texter om de olika sångernas ursprung och hur arrangemangen är tänkta.

välkommen med din beställning!
0 Comments

Julerbjudande!

Julerbjudande!
Dags att köpa JULKLAPPAR!

Köp tre och betala för två och få den billigaste på köpet *)
Först till kvarn - vissa artiklar kan ta slut.

Beställ genom att skicka ett mail till:
info@uddatoner.com och skriv JULERBJUDANDE i ämnesraden.

*) gäller alla kombinationer UTOM vid köp av tre böcker. Två böcker och något annat går däremot bra och alla andra tänkbara kombinationer!
0 Comments

Passion för kyrkomålningar blev en bok

ur UNT 19 juni 2009...
När Gunnar Ahlbäck stiger in genom porten till Dannemora kyrka i Uppland talar genast munnen vad
hjärtat är fullt av; om den medeltida kyrkans kalkmålningar. Hans intresse för de kyrkliga bilderna i Dannemora kyrka vaknade när han med familjen kom till Morkarla i mitten av 1960-talet från Göteborg.
Hans över 40-åriga passion för kyrkmålningarna i Dannemora kyrka har nu resulterat i en bok. Söndagen den 5 juli när det hålls söndagsgudstjänst här kommer konsthistorikern med mera Gunnar Ahlbäck att presentera boken. - Vi bor mycket nära kyrkan och jag blev imponerad av bilderna redan med en gång, ja, sådana här kyrkor till smyckeskrin med kyrkohistoriska målningar var jag minsann inte van med från min hemtrakt, säger han och sveper blicken över målningarna som i dekorativa inramningar fyller valv och vägar.
LÄS MER
0 Comments

Ny bok på förlaget UDDA TONER!

Gunnar Ahlbäcks bok ”Målningarna i Dannemora kyrka” här äntligen kommit ut. Boken är en fullödig guide till en en av upplands mest bemålade kyrkor, men den är också spännande för alla som är intresserade av kulturhistoria, konsthistoria, folkkultur m.m. oavsett om man någonsin kommer till Dannemora!

”Boken är inte bara en fantastisk guidebok till just Dannmora kyrka utan hjälper oss att förstå medeltida kyrkomålningar i allmänhet”

(BTJ 09117101, lektör Ulf Lindgren)


”Nu har jag äntligen förstått målningarna inte bara i Dannemora utan också i min egen hemkyrka!”

(som en av läsarna skriver.)


”Gunnar Ahlbäck har gjort en kulturgärning genom att i detalj dokumentera samtliga tak-och väggmålningar i den senmedeltida Dannemora kyrka. Tydliga folografier illustererar varje liten målningsdetalj i valv och underliggande väggfält. Pedagogiska översiktskartor hjälper besökaren att lokalisera bilden och förstå hur de olika berättelserna förhåller sit till varandra. Ahlbäck anger dock inte bara var bilden föreställer utan ger rikligt med bakgrundsinformation från både Bibeln och medeltida legender.”
(BTJ, häftepos 09117101, lektör Ulf Lindgren)

0 Comments

Bibliotekstjänst prisar Kulningsboken

Så här skrev Bibliotekstjänst om boken:


”För att ropa hem kor och getter från skogsbeten till fäbodarna använde kvinnorna den speciella sorts rop som kallas kulning, korta fraser i falsett på mycket hög volym. Fäboddriften har upphört för länge sedan, men kulningen kom i ropet igen i början på 1990-talet, inte minst tack vare Susanne Rosenberg, som skrivit denna lärobok.

Susanne Rosenberg är lektor i folksång på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hennes bok täcker alla aspekter på kulning, från forskningsrön och subglottalt tryck, till tydliga anvisningar om hur man kular i praktiken. Dessutom ingår en cd-skiva med både exempel och övningar.

Boken är välskriven, pedagogiskt mycket väl genomarbetad, illustrerad med såväl teckningar som foton och innehåller även noter, texter till vallåtar samt läs- och lyssningstips. Genom ett noggrant studium av denna bok och cd kan nog de flesta inte bara förstå utan även lära sig att kula i praktiken”

(Tore Wizelius BTJ)
0 Comments

Lira recenserar KULNINGsboken

Så här skrevs det i LIRA


"NÄTT KULNINGSBOK - Den första handboken i kulning är en nätt liten blädderbok med tillhörande ljud-CD. Noggrannt presenteras kulningen, kommunikationen med djur knuten till vallning, och dess historia.

De senaste åren har intresset för att lära sig att kula ökat enormt och efter att ha läst ett 15-tal inspirerande och pedagogiska avsnitt om bland annat röstövningar, fäbodmiljö, musikens tonalitet och forskning om kulning vill man bara veta mer."


(KJ, Tidningen LIRA 5-2007)
0 Comments