Udda Toner


Udda Toner är ett litet handelsbolag/ förlag som vi bildade 1986. Sedan dess har vi haft en en liten men dock kontinuerlig utgivning av noter och böcker & pedogogiskt material inom svensk folkmusik.

Vilka är vi?


Susanne Rosenberg.


Sångerska, pedagog som gillar att arrangera och forska. Har gjort många arrangemang för damkör/ kvinnoröster bl.a. för sin grupp Rosenbergs Sjua (1995-2000) och Folkliga Damkören. Som tonsättare är hon minimalist och älskar det enkla och rena och vill gärna ha borduner i minst tre minuter.
Okänd talang: Kan sjunga baklänges

www.susannerosenberg.com (hemsida)

Sven Ahlbäck


fiolspelman, pedagog, tonsättare och forskare. Har komponerat en fiolkonsert och gjort många arrangemang för röster och stråk men också endast för röster. Älskar när det är snirkligt och ornamenterat. Okänd talang: är en hejare på att programmera i lisp.

www.doremir.com (DoReMir Music research)


Varför heter vi Udda Toner?Vi startade Udda Toner när vi bodde ute på ön Norra Stavsudda i Stockholm skärgård. En vän till oss tyckte att ”skall ni starta ett förlag som håller på med så udda musik som svensk folkmusik och bor på Stavs-udda vad passar då bättre än att ni kallar er ”Udda Toner” - och så fick det bli.
Vi tackar för det namnet, som passar oss alldeles utmärkt även om vi numera håller till på Söder i Stockholm.